Nyheter

För information om GDPR, klicka här.

I Söndags var det en röjningsdag med hjälp av våra vänner på NRS. Sandfållorna är nykammade, nästan alla däckshögar på innerområdet borta och sista biten som skall asfalteras på fredag är klar.

Arbetet fortskrider, igår kväll flyttades de två nedersta sektionerna av muren (8 meter) till förmån för räcke vilket kommer innebära mindre risk för skador vid en eventuell avåkning. Och det var inte bara, de väger 7,15 ton styck så det förklarar nog varför Volvo-kombin i onsdags tog mer stryk än muren...

Trots min begränsade kunskap i bankörning kan jag bara säga att den lilla ombyggnaden av chikanen vi gjorde har förändrat karaktären för hela banan. Genom att "räta ut" den får man nu ett flyt igenom och hela upplevelsen av körningen blir mycket bättre.

Måndag 15:30, asfaltering av chikan samt depåinfart och utfart. Tre sköna och ytterst kompetenta killar från Skanska fixade detta med bravur!

Under en klarblå himmel, trots rykten om regn, så höll NRS praktikdelen i sin tvådagars licenskurs. 6 nylicensierade blev resultatet men ingen från hemmaplan?!? Har vi inte lyckats sprida budskapet om att banan är på banan och så kommer förbli...

Säkerhetsarbetet fortgår. I fredags har placeringen av de nya posteringarna gjorts och arbetet med galler på mur, byggnation av posteringar asfaltering etc. börjar på måndag. Även muren fick sig en omgång på fredagen då de två första sektionerna har tagits bort och räcket kommer nu diagonalt att ansluta mot muren.

I går i ett soligt men blåsigt Tjärnsö bjöds det på banpremiär. Det var Bus1 som arrangerade avrostning för drifting. Ett 20-tal förare och över 400 åskådare hade letat sig hit och trots att det var årets första tillställning så funkade arrangemanget kanon.

Vi har nu fått träningslicenserna från SBF för banracing 2018 och drifting och road racing är på ingående. De krav som ställs för uppgradering till Nationell tävlingslicens är på gång och kommer vara färdiga under maj månad.

Northern Parts n Coffee fixar så er tid på banan inte bara blir fylld med motorsport utan också en gastronomisk upplevelse. För er som hyr banan, läs mer i PDF-filen